Professionele fotografie duur?

Home/algemeen, communicatie, magazines/Professionele fotografie duur?

Professionele fotografie duur?

 

U denkt dat het inhuren van een professionele fotograaf duur is? De meeste foto’s op internet zijn ‘gratis’ te downloaden en te gebruiken. Toch? Wij horen regelmatig van het misbruik van fotorechten. Dit kan een dure grap zijn.

 

Een recreatiebedrijf gebruikte een foto van Concert At Sea voor de eigen promotie in combinatie met eigen fotobeelden. Dit werd opgemerkt door de (professionele) fotograaf die zijn advocaat onmiddelijk een vordering van 500 Euro liet sturen. Ook de Recron oordeelde: Ongeoorloofd gebruik van fotorechten, dus beter gelijk betalen. Geen schijn van kans bij een procedure.
Zo zitten copywrights in elkaar. Onwetend of onbewust misbruik? Wie fout is betaalt de rekening. Het is maar dat je het weet.
Voor professionele opdrachten maken wij graag gebruik van en professionele fotograaf uit ons netwerk. Dat komt de kwaliteit van het werk altijd ten goede. Ook voor onze eigen uitgave De Badkoerier werken we met fotografen of nemen we zelf foto’s. Inmiddels hebben we een groot archief opgebouw met mooie beelden van Zeeland. Mocht u een specifiek beeld nodig hebben of op zoek zijn naar een mooi plaatje, laat het ons weten. Dan weet u zeker dat u niet acheraf een vervelende rekening krijgt.